Šokolaadi ja kohvi küpseta küpsised

Šokolaadi ja kohvi küpseta küpsised

Kas mäletate, et sööte küpsiseid küpsiseid nagu laps? Ma kindlasti teha. Minu vennad ja mina palusime mu ema, et saaksime küpsised teha. Ta andis meile tavaliselt meelepäraseks, nõustudes mitte küpsetama küpsiseid. Ei šokolaadiküpsiseid ega suhkru küpsiseid – just küpsiseid ei küpseta. Ta oli hõivatud, kutsudes üles kasvama kolm last ja käitama oma äri, nii et ma ei saa süüdistada teda, et ta sooviks miinimumini segi ja küpsetamise aega.

Toetudes, käisime me iga kord, kui kogu ahju ümbritsesime kakao-, või- ja maapähklivõi keetmise vaatamiseks. Alates lapsepõlvest olen proovinud erinevaid koduseid versioone ja nad kipuvad pettuma. Nad on kas liiga kuivad või õrnad minu küpsemate maitsepungorite jaoks. Ma tõmbasin mu lemmik vana retsepti välja Muffin Lady'st ja tegi poti partiid, kuni ma leidsin täiusliku suhkrupeedi, kakao, maapähklivõi ja ekstra maitse suhte.

Kõigepealt ma suurendasin peaaegu kahekordset kakaopulbri kogust, nii et küpsised olid piisavalt rikkad. Tahtsin ka šokolaadi maitset süvendada espressomasinaga, kuid kohalikes kauplustes ma ei leidnud. Mul oli Starbucks VIA lahustuva kohvi pakend, nii et ma valasin selle lõpuks. Eureka! Ma asendasin turbinaan suhkrut, vähem rafineeritud suhkrut, et paremini maitsega niiske cookie. Ja tekstuuriks valisin hetke sordi asemel veel paksu rullitud kaera. Lõpptulemus? Täiskasvanud, dekadentne küpsised, mis on valmis sööma vähem kui kakskümmend minutit korterit.

Espressomasinaga intensiivistunud rikkalikke küpsiseid küpsised. Retsept annab 24-30 küpsist.

Koostisosad

 • 2 tassi turbinaadi suhkrut
 • ½ tassi piima
 • 5 supilusikatäit magustamata kakaopulbrit
 • 4 tl võid
 • ½ tassi maapähklivõi
 • 2 ½ tassi valtsitud kaer
 • 1 tl vanilliekstrakti
 • 1 pakett Starbucks Columbia VIA

Juhised

 1. Valage suhkrut, piima, kakaod ja võid keskmise raskusega põhjaga kastrulis keskmise ja kõrge kuumusega. Keerake keetmine 1 minut ja 30 sekundit, sageli segades.
 2. Eemaldage kuumusest ja segage see kiiresti ülejäänud koostisosadega.
 3. Laske lusikatäite vahapaberil või pärgamendipaberil.

Märkused

Retsept kohandatud The Muffin Lady.

▸ toitumisalane teave

Näidatud teave on online toitumise kalkulaatori poolt antud hinnang. Seda ei tohiks pidada professionaalse toitumisspetsialisti nõuande asemele.

Like this post? Please share to your friends:
Lisa kommentaar

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: